Teatertroppen Rask

Teatertroppen Rask ble spilt for første gang på Soria Morias Live "I gode og onde dager" som ble arrangert i september 1996

Teatermasker Familien Rask er en av de fire kjente omreisende teaterfamiliene i Allfirda. Familiens historie går tilbake til 643, da grunnleggeren av familien, Jørgen "Johanni" Rask ble født.

De andre tre kjente teaterfamiliene er Mittigan (fra Frei), Dyrkorn og Babeltre. Disse familiene er kjernen i ca 8 omreisende teatergrupper. Teaterfamiliene har sine egne "områder", og de passer også på at gruppene reiser etter ulike ruter. Dette fungerer på mange måter som et laug, selv om det er en stilltiende overenskomst. På den måten er det vanlig at de fleste mindre steder får besøk en gang i året, mens større steder kan få besøk 2-3 ganger i løpet av året (med da vanligvis med flere ukers mellomrom). En sjelden gang møtes to eller flere grupper på samme sted for a sette hverandre stevne og lære av hverandre.

Raskfamilien er for tiden fordelt på to grupper, en tradisjonell teatergruppe (Irmelin, Krysantemum, Esmeralda, Tormalin, Månestråle) og en synge- og spillegruppe (Marguerita, Jupiter, Aurelius, Millian). Årsaken til delingen er at de kan dekke mere område på denne måten og har ingenting med at Aureluis og Tormalin har kranglet siden den høsten begge falt for Månestråle. Absolutt ingenting!

Bilde av Syngetroppen Rask   

Roller som er i spill:

Mer om Rask

Mer om teater i Allfirda